top of page

Rock 'n Roll Junkies laat met de grote, bekende hits van Herman Brood zijn wilde hoogtijdagen herleven! Vijf Brood liefhebbers vonden elkaar begin 2016 in hun bewondering, liefde en respect voor Nederlands grootste rock fenomeen ooit: Herman Brood. 

De Rock 'n Roll Junkies zijn (2023): 

Roy van de Giessen (zang)

Barth de Klerk (gitaar, zang)

Rob Visser (basgitaar)

Joost Wilgehof (toetsen, zang)

Kees de Jong (drums)

Maartje Janssen - Nightcat (zang)

Silvana Bancken - Nightcat (zang) 

Inmiddels zijn ze talloze optredens verder en spelen ze de zalen plat: Puur, rauw en onvervalst komen ze allemaal voorbij: I Love You Like I love Myself, Never Be Clever, Ladykiller, Tattoo Song, Sleeping Bird, Dope Sucks, Rock & Roll Junkie, Street, Saturday Night, Get Lost, etc.

 

2019: zanger Roy, 2022 Nightcats!

Het leek wel een script uit een film.. net voor een optreden gaf zanger 'Pierre' Peter Hendriks aan het rustiger aan te willen doen en de band te verlaten. Tijdens datzelfde optreden stelde hij de vraag aan de zaal: "wie heeft het meeste live optredens van Herman Brood meegemaakt?" Dat bleek Roy van de Giessen met 35 (!) stuks.. Uitgenodigd op het podium bleek Roy ook te kunnen zingen.. en hoe!! Na uitgebreide audities bleek hij ook van alle kandidaten de beste!! Wat een verhaal! De Junkies gingen daarom vanaf 2019 verder met Roy, een Rock 'n Roll Junkie in hart en nieren! Vanaf 2022 zijn de Nightcats Sandy en Maartje tot de band toegetreden. En september '23 heeft Sandy geruild met Silvana Bancken, die tot de band is toegetreden..

De Junkies zijn vlnr: oud Nightcat Sandy (zang), Joost Wilgehof (toetsen, zang) Rob Visser (bas), Roy van de Giessen (zang),  Barth van de Klerk, (gitaar, zang), Kees de Jong (drums), Maartje (zang).

SEVENTY-SIX In juni 2016 kregen de Rock 'n Roll Junkies van Jan en Paul Schuurman een drietal opgedoken demo opnamen uit 1976. Jan Schuurman- wie kent 'm niet-  was de producer van de eerste LP van Herman "Street"(1977), opgenomen in de beroemde Soundpush studio's. De demo diende als voorstudie van songs die uiteindelijke in geheel andere vorm op die plaat zijn terechtgekomen. De Junkies kregen de opdracht mee om dit originele en unieke materiaal een eigen geluid te geven. De Junkies hebben de uitdaging aangenomen en de nummers in een nieuw -maar Broodwaardig- jasje opgenomen. De clip 'Back in Your Love' en de in september 2017 gereleasde Spine Pain vind je onder 'VIDS'. De nieuwste 'Syrup' vind je daar ook. Deze benadert Broods originele demo uit 1976 het meest. Ze zijn er erg trots op. Alle drie de singles hebben de Junkies uitgebracht op hun EP 'SEVENTY-SIX'. De muziek kun je ook op iTunes, Spotify etc. vinden. 

(Rock 'n Roll Junkies: Jan Schuurman is helaas niet meer onder ons. Onze inspanningen zijn bedoeld als eerbetoon aan Herman en Jan. We zijn enorm dankbaar voor deze mogelijkheid).

 

bottom of page